Ans de Jong

Voor een melding van overlijden kunt u mijn nummer dag en nacht bereiken

De uitvaart

Als iemand is overleden kunt u meteen contact met mij opnemen. Dag en nacht. Dan overleggen wij wanneer ik naar u toekom om alles te bespreken wat nodig is om een uitvaart te kunnen regelen. Telefonisch bespreken wij ook waar en door wie uw dierbare de laatste zorg zal krijgen en of deze persoon overgebracht moet worden. Naar het woonhuis, naar mijn 24-uurs familiehuis of naar een ander uitvaartcentrum naar wens.

De laatste verzorging

De laatste verzorging zal zo snel als mogelijk gebeuren maar het bespreken van de uitvaart kan zodra alle betrokkenen aanwezig zijn. Als het nacht is wilt u misschien eerst nog wat rust nemen voordat we beginnen.

 

Een overledene moet wettelijk binnen 6 werkdagen begraven of gecremeerd worden, hierdoor adviseer ik het gesprek binnen 2 dagen na het overlijden plaats te laten vinden.

Het eerste gesprek

In het gesprek dat we dan hebben staat de overledene centraal. Wie was hij of zij? Hoe zag zijn of haar leven eruit? Zijn er wensen uitgesproken? Is er een wensenboekje ingevuld? Is er een testament of wilsbeschikking? Maar ook u bent heel belangrijk. Waar heeft u behoefte aan? En ook andere naasten die aanwezig zijn zal ik betrekken in het gesprek. Wij gaan met elkaar, in uw tempo, de uitvaart vormgeven. Vanaf het moment dat we elkaar voor het eerst de hand geschud hebben tot de dag van de uitvaart zelf, zijn we in contact en zal ik er voor u zijn.

Besluiten

We beginnen met het bepalen van de uitvaartdatum, het kiezen van de soort plechtigheid en op welke manier het afscheid nemen gaat gebeuren. We gaan het hebben over rouwkaarten, de rouwauto, bloemen en als dat nog niet is gedaan, het kiezen van een uitvaartkist of wade. Daarna kunnen we invulling gaan geven aan de dag van de uitvaart. Maar dit zou ook nog later kunnen. Dat bepaalt u en de personen die bij zijn. We nemen de tijd die u nodig hebt. U kunt nadenken over muziek die beluisterd gaat worden, beelden die u getoond wilt hebben en wie er bij de plechtigheid aanwezig mogen zijn.

Wilt u contact met mij opnemen? Dat kan via onderstaande gegevens of via het contactformulier.